Olof Röhlander

Olof Röhlander som är mental tränare och föreläsare behövde ett musikstycke han kunde använda till många saker, eftersom han når ut genom allt i från CD-skivor till iPhonappar. Huvudsakligen hade han tänkt att använda musiken till sina föreläsningar, tillsammans med ett bildspel ska det räkna ner i 7 minuter och bygga upp en positiv stämning. Så här blev resultatet.

Vore det inte häftigt att ha en egen vinjett?

AB Gefle Orgel & Pianofabrik

Jag spelade in ljudet från en gammal tramporgel i ett hus i den lilla byn Lagbo, fem mil utanför Uppsala. Det var snart två år sedan. Inspelningen har blivit liggande på en hårddisk i en garderob, tills i förrgår, nu har jag klippt upp inspelningen och gjort det till en spelbar digital tramporgel i form av en ReFill till Reason.

klicka här för att ladda ner

Jag ville försöka fånga instrumentets själ, så förutom de uppenbara orgelljuden spelade jag också in blåsljud från bälgen, trampljud från pedalerna och klick och knak från tangenterna. Det är inte inspelat med den bästa mikrofonen och förhållandena var inte idealiska, men själen finns där iallafall!

Du kan välja mellan icke loopade (låter bättre) och loopade samplingar (låter sämre, men är bättre om du spelar långa toner). Det finns två basstämmor och två diskantstämmor, som du kan slå på och av på framsidan av combinatorn. Ha det kul med ljudbanken. Lämna gärna en kommentar om du gillar den.

   

   

Scandinavian Sync

Soundrain har gått in och blivit en partner i musiktjänsten Scandinavian Sync. Scandinavian Sync är en tjänst som riktar sig mot företag som vill använda ljud i kommersiella sammanhang: TV, film, radio, web och reklam. Scandinavian Sync tillhandahåller på ett enkelt sätt att köpa högkvalitativ och personlig musik. Tanken är också att kunden ska kunna komma med specifika önskemål (”jag vill ha den här, fast utan bas”) och få det lätt och snabbt. Alltid till ett fast pris för en viss tid. Med andra ord ett personligare bemötande än de större ljud- och musikbankerna på nätet.

Gå gärna in och lyssna på mina låtar (under fliken partners), skriver musik under eget namn Fredrik Gunnarson.

Vardagsljud #1-10

Vi lever i en visuell gemenskap på nätet, när vi interagerar med varandra och delar med oss av vår vardag gör vi det antingen genom bilder eller videoklipp. Jag ville utmana denna fokusering på det visuella genom att föra en ljuddagbok med vardagsljud på facebook, så här låter de 10 första klippen (i komprimerad form). Ljud är viktigt!

Musik mot facebookstatus?

Människor är i allt mindre utsträckning beredda att betala för musik. Frågan är om man kan byta den mot något annat? Jag bestämmde mig för att försöka byta en låt med motprestationen att man sprider information om vår kurs i musikproduktion. Vi får se hur det går!

Här är låten, ladda ner den gratis, glöm inte att föra vidare informationen om att Soundrain har en fantastisk kurs i musikproduktion som börjar i Mars.

kursen i musikproduktion startar den 14e mars