AB Gefle Orgel & Pianofabrik

Jag spelade in ljudet från en gammal tramporgel i ett hus i den lilla byn Lagbo, fem mil utanför Uppsala. Det var snart två år sedan. Inspelningen har blivit liggande på en hårddisk i en garderob, tills i förrgår, nu har jag klippt upp inspelningen och gjort det till en spelbar digital tramporgel i form av en ReFill till Reason.

klicka här för att ladda ner

Jag ville försöka fånga instrumentets själ, så förutom de uppenbara orgelljuden spelade jag också in blåsljud från bälgen, trampljud från pedalerna och klick och knak från tangenterna. Det är inte inspelat med den bästa mikrofonen och förhållandena var inte idealiska, men själen finns där iallafall!

Du kan välja mellan icke loopade (låter bättre) och loopade samplingar (låter sämre, men är bättre om du spelar långa toner). Det finns två basstämmor och två diskantstämmor, som du kan slå på och av på framsidan av combinatorn. Ha det kul med ljudbanken. Lämna gärna en kommentar om du gillar den.

   

   

2 tankar på “AB Gefle Orgel & Pianofabrik

  1. Vad roligt, vi har precis hämtat en likadan, Gefle Orgel- och pianofabrik från 1894, hos Therese´s föräldrar. Jag skulle kolla lite fakta om orgeln och din sida dök upp. Jag ska använda den mest hemma men också till inspelning. Mycket fint ljud. Hur mickade du för bästa återgivning?

    Hälsningar,

    Jonas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s